• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Condoleren zonder handen schudden? Hoe doe je dat?

12 maart 2020

Hoe condoleer ik nabestaanden met het verlies van hun dierbare, nu handen schudden niet meer mag? Die vraag krijgen medewerkers van uitvaartcentra en crematoria van coöperatie DELA, dagelijks vele malen. In de praktijk ziet Nederlands grootste uitvaartverzorger dat de zoektocht naar alternatieven ongemakkelijke situaties oplevert. Daarom bedacht zij drie alternatieven om nabestaanden oprecht medeleven te tonen.

Voorafgaand aan de mooie en hartelijke woorden, adviseert DELA om:

  • de eigen hand op het hart te leggen;
  • of de handen ineen te vouwen voor de borst;
  • of met beide handen een handkus te geven.

Bijbehorende plaatjes toont DELA op al haar locaties om de bezoekers te helpen de ongemakkelijk situaties uit de weg te gaan. Ook verspreid DELA de plaatjes via de sociale media om ook de nabestaanden te bereiken die geen gebruik maken van de faciliteiten van DELA.

 

De afbeelding is ook te downloaden.

Zo zorgt DELA ervoor dat ook in deze tijd met het Coronavirus het afscheid waardig is. Dit helpt de nabestaanden om na het afscheid terug te kunnen kijken op een warm meeleven van al hun familie en vrienden.

Alle mogelijke vragen en antwoorden over uitvaarten in relatie tot het coronavirus, is te vinden op onze informatiepagina.


Condoleren zonder handen schudden | DELA