• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

DELA kan financiële gevolgen coronacrisis aan

Uitvaartdienstverlening en welzijn medewerkers blijft prioriteit

27 maart 2020

DELA doet er alles aan om ook tijdens de coronacrisis de kwaliteit van haar dienstverlening zo hoog mogelijk te houden en te laten voldoen aan de verwachtingen. De financiële gezondheid van DELA is gezien de robuuste financiële positie die de coöperatie heeft, van groot maar wel ondergeschikt belang.

DELA staat de nabestaanden met raad en daad bij en denkt mee hoe het afscheid zo mooi en persoonlijk mogelijk kan worden gemaakt. Juist nu de bestrijding van het coronavirus om aanpassingen vraagt. In lijn met de overheidsmaatregelen is de dienstverlening zo aangepast dat er aan deze richtlijn wordt voldaan. Uitvaartdienstverlening staat op de lijst van vitale beroepen. Het welzijn van de medewerkers en de nabestaanden is een voortdurend punt van aandacht. DELA ondersteunt haar medewerkers maximaal bij het blijven uitvoeren van deze belangrijke maatschappelijke taak.

Financieel robuust

In de media volgen de nieuwsberichten over de eerste economische gevolgen van het coronavirus elkaar in hoog tempo op. Dat roept ook de vraag op, wat de gevolgen zijn voor de financiële positie van DELA. Jon van Dijk, financieel directeur van coöperatie DELA: “Onze aandacht gaat in de eerste plaats uit naar het waarborgen van de kwaliteit van onze dienstverlening. We staan nabestaanden bij om, ondanks de opgelegde beperkingen, de uitvaart zo persoonlijk en waardig mogelijk te laten zijn. Daarnaast houden we de financiële positie van DELA natuurlijk nauwgezet in de gaten maar dit is wel van ondergeschikt belang. DELA is financieel kerngezond en kan de huidige tegenslag zonder problemen aan.”

Solvabiliteit

DELA ziet ook een enorme daling van de beurzen maar beschouwt dat vanuit het perspectief van de lange termijn. In het verleden heeft de coöperatie al meerdere, en diepere financiële dalen weten te doorstaan. De solvabiliteit van DELA, de ratio die aangeeft of DELA in de toekomst in staat is om alle uitvaarten van haar leden te kunnen betalen, is ook in deze onzekere tijd nog ruim boven 250%. Vergelijk: bij 100% zouden we precies genoeg geld hebben om alle toekomstige uitvaarten van onze leden te betalen. DELA is ook toegerust op het trotseren van een eventuele overlijdensgolf als gevolg van deze pandemie.